Tarihçe

Okulumuz 1967 yılında Mangıroğlu Mahallesinde küçük bir binada eğitim öğretime başlamıştır. Şuandaki bina devlet vatandaş işbirliği ile 1974 yılında eğitim öğretime açılmıştır.

Okulumuza yerleşim yerinin ismi verilerek Muharremler Mangıroğlu İlkokulu olarak adlandırılmıştır. Daha sonra 1997 yılında Muharremler İlköğretim Okulu olarak adı değiştirilmiştir.

Okul binamız ve lojmanın birisi 17 Ağustos 1999 ve  12 Kasım 1999  depremlerinde ağır  hasar  gördüğünden  2000  yılı  içinde  güçlendirme tadilatından geçmiştir.

Okulumuza 2008 yılı 2.döneminde Anasınıfı açılarak faaliyete girmiştir. Okulumuz 2009 yılı Ağustos, Eylül aylarında genel onarım görmüştür. 2009 yılı Aralık ayında devlet vatandaş işbirliği ile kalorifer tesisatı döşenerek faaliyete geçmiştir.2013 yılında okul tabelamız yenilendi, okul bahçemize  parke taşı döşendi, eskiyen bahçe kapısı yenilendi.

2012 –  2013  Eğitim  Öğretim  Yılında  okulumuz  internet  sitesi  hazırlanarak  faaliyete  geçirildi.

2014 yılı sene başında okulumuzun bir lojmanı yıkım kararı alınarak yıkılmış, sınıf öğretmeni normunun üçe çıkması nedeni ile bir sınıfımız bölme sureti ile üçüncü bir sınıf oluşturulmuştur. Okulumuzun diğer lojmanı Anasınıfı olarak kullanılmaktadır.  2023-2024 Eğitim Öğretim yılı başlamasıyla öğrenci sayımız azaldığı için öğrentmen normu 1'e düşmüştür. Okulumuz 2,3 ve 4. sınıflar bir arada olmak üzere birleştirilmiş sınıf olarak eğitim vermektedir.

Okulumuza en yakın okullar : Karapınar Ortaokulu  …………3Km

1974 yınından itibaren eğitim öğretime devam etmektedir.